Încarcarea wireless a telefoanelor (doar de 1 Aprilie!)

SHARE

Acest articol a fost o păcăleală de 1 Aprilie

E deja bine cunoscut faptul că Alba Iulia se pregătește să devină un Smart City în adevăratul sens al cuvântului. Acest lucru a făcut ca orașul nostru să devină un punct de interes pentru companiile IT, care văd pe această piață o excelentă oportunitate de dezvoltare a produselor noi.

Hotel Transilvania a fost selectată ca o locație pentru un nou sistem inteligent de încărcare a telefoanelor. „Am căutat mereu parteneri care să fie deschiși la nou și a căror conduită în business ne dau certitudinea că vom avea întregul suport pentru implementarea acestui sistem. Am instalat acest mecanism și în clădiri de birouri din Palm Springs (California, USA) și Shenzhen (China), însă Hotel Transilvania este un pionier în industria hotelieră.” declară Peter Donkey, reprezentantul companiei norvegiene, cel care a selectat Alba Iulia ca locație pentru noul punct de testare a senzorilor de încărcare wireless.

Sistemul este încorporat în ușile glisante de acces în hotel. Acestea emit unde magnetice care sunt activate odată ce clientul trece prin uși. Conexiunea rămâne activă pe o rază de 60 m, ceea ce înseamnă că oaspeților li se vor încărca telefoanele cât timp vor savura o cafea, vor lua micul dejun sau vor fi la recepție. Încărcarea se va face la 40 W, iar telefonul poate fi pornit sau oprit. Utilizatorul va fi notificat prin ledul telefonului când acesta se încarcă. Telefoanele compatibile cu acest sistem de încărcare sunt cele adaptate la Qi Wireless Charging (iPhone 5, 6 și 7, BlackBerry Classic și Priv, Google Nexus, HTC 10, Samsung Galaxy A5, S5, S6 și S7, Vertu Sigature Touch și Sony Xperia Z4V). Clienții care nu au acest tip de telefoane pot împrumuta de la recepție, cu titlu gratuit, o cutie adaptoare.

„Foarte mulți oaspeți vin la recepție și solicită un încărcător sau ne întreabă unde este cea mai apropiată priză. Sunt clienți aflați în oraș în interes de business și ne dăm seama cât de important este pentru ei să aibă mereu un telefon functional. Anul trecut am dotat terasa cu prize de încărcare, dar mulți clienți nu aveau încărcătorul cu ei, sau li se părea incomod să stea cu cablurile pe masă.” spune Ana Maria Nistor, Front Office Manager Hotel Transilvania.

Dacă proiectul va fi de succes, compania Florea Grup intenționează să implementeze acest tip de încărcare wireless și pentru serviciul său de transport persoane, astfel încât toți cei care vor călători cu mașinile Florea Taxi vor putea să își încarce smartphone-urile în timpul călătoriei.