BAGY LEVENTE BUSCAT

Să cunoaștem Transilvania: povestea fotografiei – Buscat (Muntele Băișorii)

SHARE

Când am organizat concursul „Transilvania e frumoasă”, ne-am dorit să inspirăm călătorii. Am vrut ca ei să vadă cât de frumoasă este țara noastră și să-și propună ca măcar o dată pe lună să descopere un loc nou: o destinație autohtonă în care nu au mai fost.

Iar fotografii care au participat la concurs ne-au ajutat să arătăm aceste destinații. Desigur, ne-am dori să spunem povestea fiecărei imagini înscrise în concurs, dar pentru că timpul nu ne permite, ne vom rezuma doar la câștigători. Iată așadar astăzi povestea fotografiei făcute la Buscat, la Muntele Băișorii, care a obținut locul III.

Iar pentru că autorul este cel mai în măsură să scrie despre ea, iată mai jos cuvintele sale:

 

Munții Apuseni mereu m-au fascinat prin peisajele frumoase pe care le oferă indiferent de anotimp, și aici sunt locuri care sunt cu adevărat magice iarna. Buscat este unul din locurile acestea,  unde am realizat cele mai frumoase fotografii cu peisaje hibernale, cu multă zăpadă, și ceață misterioasă.   Zona Buscat – Muntele Băișorii, este destul de accesibilă , și fiind o destinație apropiată de locul unde stau , în  fiecare iarnă fac mai mult vizite aici pentru e realiza peisaje de iarnă. Urmărind condițiile meteo, după prima zăpadă care se așterne peste brazii de pe crestele vârfurilor montane, mă și pregătesc de drum. Așa a fost și în ziua când am realizat această fotografie, am pornit la drum într-o dimineață de ianuarie, la ora 5, și am ajuns în parcarea pârtiei de schi înainte de 7. Cu echipamentul în spate, și împreună cu partenerii de drumeție, pe un frig de -17 grade,  am pornit spre vârful Buscat, și am ajuns sus exact când cerul se colora în galben, vestind răsăritul, iar din vale se ridica o ceață , care ușor-ușor se ridica și a creat o atmosferă superbă. A fost momentul în care am realizat o serie de fotografii cu aceste clipe magice, cu ceața colorată de razele soarelui ce tocmai răsărea. Nu a mai contat oboseala de la urcuș, sau frigul pătrunzător din vârful muntelui, priveliștea care era în fața ochilor a compensat tot efortul, iar adrenalina ne-a cuprins și ne-a încălzit .

 

                Am continuat să capturez multe alte momente frumoase în acea dimineață, iar fotografiile realizate sunt postate pe pagina mea de facebook : Levi Bagy photography.

Bagy Levente

Levi este fotograf de evenimente, dar pasiunea lui este și va rămâne fotografia de peisaj, cu care a participat și la mai multe expoziții din domeniu. Zona Transilvaniei și mai ales a Munților Apuseni a fost una care l-a atras mereu. 

Numele meu este Levente Bagy, dar toată lumea de mic îmi spune Levi , am 51 de ani, și de profesie sunt inginer mecanic, și lucrez în domeniul producției de energie electrică la Termocentrala Iernut. Sunt căsătorit de 29 de ani cu frumoasa mea soție Mildy, și împreună avem un fiu , în vârstă de 25 de ani Erik, care se ocupă și el de fotografie, specializat în fotografia de eveniment.

Cochetez cu fotografia de aproximativ 14 ani, in special cu fotografia de peisaj și wildlife, dar și cu fotografia de eveniment, unde împreună cu fiul meu formez o echipă. Începând din 2017  am participat la mai multe expoziții de fotografie pe diferite teme alături de alți fotografi membrii ai unor grupuri foto , dar am avut și expoziții personale cu fotografii de peisaj.