După mai bine de doi ani de renovări și modernizări, Hotel Transilvania din Alba Iulia a fost inaugurat, vineri seara, în prezența oficialităților, a numeroși oameni de afaceri din oraș, dar și politicieni. Cealaltă capitală se poate mândri de acum încolo cu o nouă ”bijuterie turistică”. Dacă în trecut hotelul, o clădire de altfel emblematică pentru oraș, era clasificat la două stele, acum turiștii se vor putea bucura de servicii de lux, cu o strălucire de patru stele, un adevărat ”car mare” al turismului județean. În afara structurii de rezistență, totul a fost refăcut și modernizat la standarde înalte.
Investiția se ridică la suma de peste 3 milioane de euro și a fost făcută de către frații David și Marcel Florea. Aceștia dețin una dintre cele mai importante şi solide afaceri din județul Alba, firma ”Florea Grup”.
Momentul de inaugurare a noii ”piese de rezistență” a municipiului Alba Iulia a atras privirile încă din stradă. Pentru a onora cartea de vizită a milenarului Apulum,Alba Iulia de azi, daci și romani i-au întâmpinat pe invitați, în fiecare din balcoanele hotelului. De la grand opening nu au lipsit, desigur, momentele artistice. Un grup acapella din București, ”Jazzapella”, a cântat pentru oaspeți, însă cei prezenți au avut parte și de momente de magie.
Printre cei care au luat cuvântul la eveniment s-a numărat viceprimarul Paul Voicu și vicepreședintele CJ Alba, Florin Roman.
”Orașul Alba Iulia trebuie și poate să fie un punct de atracție turistică printre cele mai importante pe harta României și în aceeași măsură pe harta Europei. Ultimele proiecte ale administrației publice locale au fost pentru dezvoltarea turismului în Alba Iulia și în județul Alba. Dacă și pentru viitor suntem pregătiți să continuăm ceea ce am început (n.r. administrația locală) iată că această firmă deosebită ajută la ceea ce înseamnă dezvoltare în municipiul Alba Iulia și asistăm la transformarea acestei clădiri într-o perlă. David și Marcel Florea, cred că sunteți conștienți că o navă cosmică trebuie să aibă un echipaj pe măsură. Sunt convins, așa cum vă cunosc de peste 15 ani de zile, că prin profesionalismul dumneavoastră veți forma aici o echipă, astfel încât toți turiștii care vin aici cu așteptări să plece și să iasă pe ușă cu convingeri deosebite că serviciile pe care le găsesc aici sunt unice în Transilvania. Nu putem ca Primărie și Consiliu local să nu vă mulțumim pentru ceea ce ați făcut”, a spus viceprimarul municipiului Alba Iulia, Paul Voicu.
”În primul rând vreau să-i felicit pe cei doi acționari, pe cei doi frați, pentru povestea de succes pe care o scriu astăzi la Alba Iulia. Orice investiție este binevenită, atât pentru municipiu cât și pentru județ. Ne bucurăm foarte mult pentru ceea ce au realizat deoarece ne lovim de probleme privind locurile de cazare mai ales când organizăm evenimente. E un lucru bun pentru noi cei din administrație că dumneavoastră, cei din mediul de afaceri, reușiți să creați un plus, care aduce puțin și la nivel de municipiu și la nivel de județ. Dacă-mi permiteți o glumă, mă bucur că cineva, în vremea în care ”Bau-bau”, numit ANAF, închide tot, are curajul să deschidă ceva și nu orice, ci chiar un hotel, și vă felicit”, a spus Florin Roman, vicepreședintele Consiliului Județean Alba.
Odată cu modernizarea lui, Hotel Transilvania, situat la kilometrul 0 al oraşului, a adus în zona hotelieră locală lucruri unice pentru industria ospitalității, de la iluminarea completă exclusiv cu led-uri, panouri solare și economizoare, un sistem high tech care le permite clienților să-și comande temperatura din cameră de pe drum, cea mai avansată interfață prin care se poate relaționa cu recepția, până la excursiile organizate zilnic sau de câte ori va fi nevoie, în Transilvania sau în județul Alba, pentru grupurile de turiști cazați aici.
În cifre și date exacte, Hotel Transilvania înseamnă azi: 80 de camere, dintre care 4 apartamente, 2 săli de conferință cu o capacitate de 150 de locuri, un restaurant cu specific mediteranean și internațional, cu terasă sezonieră, un english bar, locul ideal pentru întâlnirile de afaceri de peste zi sau ieșirile de seara cu prietenii.
Facilitățile hotelului includ o gamă largă de servicii și dotări precum: check in express, wifi de mare viteză gratuit, business center, personal airconditioning system, televizoare smart, interfață electronică pentru room service, seturi cosmetice din gama green life și multe altele.
Iar schimbarea nu se oprește aici. Potrivit administratorilor, în curând Hotel Transilvania va avea și un centru SPA, o sală de evenimente, un centru de conferințe high-class, și încă 30 de noi camere adăugate la oferta de cazare actuală.
Hotel Transilvania a fost construit în urmă cu mai bine de 40 de ani (1972), iar ultima renovare, înainte de aceasta, a fost făcută în 2007, când era clasificat la două stele.
Frații Florea au cumpărat hotelul în 2012, de la Unita Tourism Timişoara, cu 2,2 milioane de euro.
Marketing managerul hotelului este Anda Bulbucan.
David şi Marcel Florea, proprietarii Florea Grup, nu sunt la primele afaceri în domeniul turistic.Ei mai deţin,de câțiva ani buni, la intrarea în Alba Iulia dinspre Cluj, complexul hotelier ”Astoria”.
Înfiinţată în 1996, compania Florea Grup este una dintre cele mai importante din municipiul reședință de județ, cu o medie de 500 de angajaţi şi activităţi în domenii diverse – benzinării, staţii de betoane în Alba, Sibiu, Cluj şi Deva, construcţii și taxi-uri. Potrivit Top 500 Forbes cei mai bogaţi români, David şi Marcel Florea au o avere estimată la peste 15 milioane de euro.
Hotel Transilvania din Alba Iulia se află situat în Piața Iuliu Maniu nr.22.
Alexandra MATEȘ, Dragoș SUCIU