În urmă cu exact un an, achiziţionarea Hotelului Transilvania, unul dintre cele trei mari hoteluri din Alba Iulia, de către grupul de firme Florea Grup, contra sumei de 2,2 milioane de euro, făcea vâlvă pe piaţa imobiliară din judeţ. Lucrările de modernizare au început la puţin timp de la achiziţionare şi sunt în plină desfăşurare. Cu o investiţie de 3 milioane de euro, Florea Grup intenţionează să modernizeze, să extindă şi să doteze clădirea astfel încât Hotel Transilvania, situat la kilometrul 0 al oraşului, să devină unul de 4 stele care să reprezinte un reper pe piaţa hotelurilor de business din România. Ziarul Unirea a reuşit să obţină în exclusivitate date despre stadiul lucărilor, când vor fi date în folosinţă primele camere dar şi imagini cu noua faţadă a hotelului aşa cum a fost ea proiectată de arhitecţi.
Primele 80 de camere vor fi date în folosinţă în vara anului viitor
Potrivit directorului de dezvoltare al Florea Grup, ing. Robert Hening, datorită puterii financiare a investitorului, lucrările se desfăşoară în mod alert şi sunt în grafic, astfel că în vara anului viitor se intenţionează inaugurarea şi darea în folosinţă a primelor 80 de camere. În prezent se desfăşoară lucrări de modernizare şi
refuncţionalizare a fostei clădiri a hotelului, urmând ca anul viitor să înceapă construcţia unui nou corp de clădire ce va fi ridicat pe locul unde a funcţionat fostul restaurant al hotelului.
“Ne aflăm în etapa 1 a proiectului, adică la renovarea şi modernizarea corpului existent al hotelului, unde vor fi amenajate în total 80 de camere, din care 4 apartamente, 2 săli de conferinţe, o cafenea şi un restaurant. Renovarea şi refuncţionalizarea este una completă şi profundă, adică n-a mai rămas nicio ţeavă, niciun fir din vechile instalaţii. Practic din vechea clădire am păstrat doar scheletul”, a declarat directorul de dezvoltare al investitorului.
Odată finalizată această etapă, în 2014 se va trece la construcţia noului corp de clădire, care va avea 5 etaje, şi unde vor mai fi construite 30 de camere, inclusiv un apartament prezidenţial, 4 săli de conferinţe, un restaurant care va funcţiona şi ca sală de evenimente, un spa şi o sală de fitness. Întregul complex hotelier va avea 40 de locuri de parcare. Grand-opening-ul întregului complex este prevăzut a avea loc în 2015.
Cel mai modern hotel de business din Alba Iulia, reper pe piaţa de profil
“Hotel Transilvania a fost o piatră neşlefuită din care noi ne propunem şi sigur vom reuşi să facem o bijuterie. Nu numai că îşi va schimba radical înfăţişarea însă se va transforma într-un complex unde turiştii vor putea beneficia de servicii integrate şi complete de turism. Oferta noastră vine pe o piaţă în creştere unde se observă o cerere tot mai mare. Odată cu dezvoltarea Cetăţii Alba Carolina, oraşul atrage, pe lângă turişti, şi un număr tot mai mare de evenimente de genul conferinţelor, târgurilor, congreselor, întâlnirilor de afaceri. Scopul nostru este să oferim servicii de calitate turiştilor şi oamenilor de business care vor veni la Alba Iulia, la preţuri accesibile şi să-i determinăm să rămână peste noapte, ştiut fiind că în Alba Iulia predomină turismul de o zi. De altfel, considerăm că Hotel Transilvania, odată finalizat, în calitate de cea mai modernă unitate de 4 stele din oraş, va fi un plus pentru Alba Iulia şi va putea deveni un pol de atracţie pentru o gamă variată de evenimente de business şi nu numai. Am ales să investim într-o astfel de afacere pentru că am văzut o oportunitate de afaceri pentru firma pe care o reprezint dar şi încurajaţi de succesul de care s-a bucurat cealaltă investiţie a noastră din domeniul turistic, complexul Astoria”, a precizat ing. Robert Hening.
De altfel, David şi Marcel Florea, proprietarii Florea Grup, nu sunt la primele afaceri în domeniul turistic, ei deţinând la intrare în Alba Iulia dinspre Cluj complexul Astoria, destinat turismului de tranzit. Înfiinţată în 1996, Florea Grup este una dintre cele mai importante firme din municipiu, cu o medie de 500 de angajaţi şi activităţi în domenii diverse – producţie material de construcţie cu staţii în 4 judeţe – Alba, Sibiu, Cluj şi Hunedoara, construcţii, distribuţie carburanţi printr-o reţea de 8 benzinării, servicii de taxi. Cu o cifră de afaceri de peste 20 de milioane de euro în 2012 şi peste 2 milioane de euro bani aferenţi taxelor şi impozitelor plătiţi la bugetul de stat anul trecut, Florea Grup reprezintă una dintre cele mai importante şi solide afaceri din Alba.