Hotel Transilvania panouri fotovoltaice

Award Nomination: BEST GREEN & ECO-FRIENDLY LOCATION

SHARE

Dragi colaboratori,

Ne bucurăm să anunțăm că hotelul nostru este în cursa pentru cea mai verde unitate turistică în cadrul competiției Top Hotel Awards 2023!

Această nominalizare ne bucură cu atât mai mult cu cât vine în preajma aniversării celor 50 de ani de existență a Hotelului Transilvania, făcându-l cel mai logeviv hotel funcțional din Alba Iulia. Cu o implicare activă, atât a resurselor financiare cât și a celor umane, o construcție inaugurată în urmă cu o jumătate de secol poate rămâne un simbol al dezvoltării moderne a unei comunități. 

Cel mai recent proiect este parcul fotovoltaic instalat pe Hotel Transilvania, care are o producție anulală de 81 MWh, ceea ce îi asigură o autonomie energetică de până la 40%. Panourile au fost instalate pe corpul principal al hotelului, pe o suprafață de 750 mp. Centrala fotovoltaică are în componență un total de 176 bucăți panouri fotovoltaice.  Confortul oaspeților va fi menținut, deoarece toate dotările camerelor: minibar, televizoare smart, sistem climatic personalizat etc, vor funcționa la același randament optim.

O altă investiție recentă o reprezintă cele două stații de încărcare a autoturismelor electrice, care pot fi folosite atât de către angajați, cât și de către turiști. Momentan, hotelul pune la dispoziție 4 astfel de stații de încărcare. Mai mult, atât aprovizionarea cu materii prime, cât și livrarea comenzilor, se face cu mașini electrice. De fiecare dată când un turist solicită un taxi sau un serviciu de transfer de la aeroport, serviciile sunt asigurate de taxiurile integral electrice de la Florea Taxi, un detaliu foarte apreciat de către călători.

Practicile de management al mediului au fost implementate încă din faza renovării hotelului, în 2013, când acesta a fost achiziționat de către Florea Grup. Sistemul climatic personalizat disponibil în toate camerele de 4* asigură eficiența încălzirii și răcirii camerelor. Sistemul se decuplează automat dacă un geam nu este închis complet. Iluminarea se face integral cu becuri LED, care asigură o diminuare a consumului de energie cu peste 15%. De asemenea, apa caldă menajeră este încălzită cu ajutorul panourilor solare.

Atenția a fost îndreptată și spre consumabilele de unică folosință, care au fost înlocuite cu produse care pot fi reutilizate, diminuându-se astfel semnificativ consumul de plastic sau hârtie. Digitalizarea operațiunilor a însemnat o altă etapă de reducere a consumului de hârtie.

Și în ceea ce privește furnizorii, politica este foarte strictă, prioritate având producătorii locali. Astfel, se reduce nevoia transportului mărfurilor pe distanțe mari. Colectarea deșeurilor este selectivă la nivelul tuturor departamentelor.

Investițiile în diminuarea amprentei de carbon a locației au depășit deja 100.000 Euro, iar compania are în vedere și alte proiecte similare.

La nivelul companiei, credem cu tărie că politicile orientate spre protejarea mediului sunt obligatorii pentru a susține o afacere pe termen lung. În domeniul serviciilor este cu atât mai important, cu cât clienții sunt impactați direct de aceste proiecte. Când se cazează la un hotel, ei pot avea satisfacția de a ști că sejurul lor are un impact minim asupra mediului. În ultimii ani, profilul turistului s-a modificat: este mult mai selectiv cu serviciile pe care le alege, iar sustenabilitatea unei destinații  este cu siguranță un argument care e luat în considerare.  Ne mândrim că putem oferi și în Alba Iulia opțiunea unei locații care, deși albă la exterior, este una dintre cele mai verzi destinații din țară.” declară Marcel Florea, director general Florea Grup.

Dacă doriți să ne susțineți, votul este deschis până la data de 7 mai și se realizează pe linkul acesta. Ceremonia de decernare a premiilor se va desfășura pe data de 23 mai 2023 la București.